Antena 3 CNN Externe "Cybersex-ul", pedepsit cu închisoare pe viaţă în Filipine

"Cybersex-ul", pedepsit cu închisoare pe viaţă în Filipine

"Cybersex-ul", pedepsit cu închisoare pe viaţă în Filipine
Sursa foto: Foto: glamour.com
11 Mai 2011   •   13:03

Doi suedezi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă de un tribunal din Filipine, pentru infiinţarea şi conducerea unei reţele de video-chat sexual, informează BBC.

Sentinţele sunt fără precedent din cauza severităţii pedepsei, dar şi din prisma faptului că se leagă video-chat-ul, cyber-sex-ul de domeniul traficului de fiinţe umane.

Operaţiunea pe care o conduceau cei doi europeni în Filipine presupunea femei dezbrăcate care discutau cu diverse persoane pe Internet, şi executau diverse acte sexuale în faţa unui webcam contra cost.

Cei doi au fost arestaţi în 2009, când poliţia filipineză a descins într-un centru comercial din Kauswagan. Acolo au fost descoperite 17 femei dezbrăcate în faţa monitoarelor calculatoare, câteva dintre ele fiind minore.

Femeile au fost descrise ca fiind forţate să presteze, deşi erau plătite cu aproximativ 350 de dolari pe lună. "Odată ce un client a plătit pentru un show privat, orice cere se execută" povesteşte una dintre angajate.

Cybersex-ul sau video-chat-ul sexual este o industrie în plină dezvoltare, iar ţările cu o populaţie săracă, unde se vorbeşte limba engleză la un nivel elementar reprezintă medii propice pentru dezvoltarea unor astfel de "afaceri". În Filipine, orice formă de sex pe Internet este considerată pornografie şi este interzisă prin lege.

×
Subiecte în articol: inchisoare pe viata filipine
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close