Antena 3 CNN Externe "Dacă o femeie e violată şi rămâne gravidă, asta e voia lui Dumnezeu". Declaraţia care l-ar putea costa rezultatul alegerilor pe Mitt Romney

"Dacă o femeie e violată şi rămâne gravidă, asta e voia lui Dumnezeu". Declaraţia care l-ar putea costa rezultatul alegerilor pe Mitt Romney

"Dacă o femeie e violată şi rămâne gravidă, asta e voia lui Dumnezeu". Declaraţia care l-ar putea costa rezultatul alegerilor pe Mitt Romney
de O.P.    |    24 Oct 2012   •   12:18

Mitt Romney şi-a exprimat marţi seara, cu mai puţin de două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale, dezaprobarea faţă de unele declaraţii despre viol ale unui candidat republican la Senat, în opinia căruia o sarcină rezultată în urma unui viol reprezintă "voinţa lui Dumnezeu", relatează AFP.

Gafa candidatului din Indiana Richard Mourdock, în opinia căruia sarcina rezultată în urma violului este "o voinţă a lui Dumnezeu", i-a oferit preşedintelui democrat Barack Obama oportunitatea să îl atace din nou pe rivalul său cu privire la viziunea asupra drepturilor femeilor, cu scopul de a încerca să le atragă voturile în cadrul scrutinului de la 6 noiembrie.

Richard Mourdock a declarat în cadrul campaniei sale că viaţa începe încă din momentul concepţiei şi că se opune oricărei recurgeri la avort, cu excepţa situaţiei când viaţa mamei este în pericol.

"Mi-am pus această întrebare mult timp, dar mi-am dat seama că viaţa este această ofrandă a lui Dumnezeu şi cred că, în pofida faptului că viaţa începe în această situaţie oribilă care este violul, ea este un lucru care rezultă din voinţa lui Dumnezeu", a spus Mourdock.

Echipa de campanie a lui Mitt Romney a vrut să se distanţeze de aceste declaraţii, purtătorul de cuvânt Andrea Saul precizând că fostul "guvernator Romney este în dezacord cu declaraţiile lui Richard Mourdock, care nu reflectă poziţia sa asupra acestui subiect".

Romney s-a declarat împotriva avortului, cu excepţia cazurilor de viol şi a situaţiei în care viaţa mamei este în pericol.



×
Subiecte în articol: Alegeri SUA alegeri alegeri
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close