Antena 3 CNN Externe Dacă se întâmplă asta, harta Europei se va schimba radical. Milioane de oameni vor fi afectaţi

Dacă se întâmplă asta, harta Europei se va schimba radical. Milioane de oameni vor fi afectaţi

Dacă se întâmplă asta, harta Europei se va schimba radical. Milioane de oameni vor fi afectaţi
de O.P.    |    17 Oct 2012   •   13:05

Succesul separatistilor in Flandra, ascensiunea acestora in Spania, recentralizarea protejata in Italia, sunt tot atatea exemple care demonstreaza ca actuala criza a datoriilor are inclusiv consecinte geopolitice in interiorul Europei, scrie, intr-un comentariu pe aceasta tema, cotidianul francez La Tribune.

Victoria lui Bart de Wever la Anvers in alegerile de duminica din Belgia este mai mult decat un avertisment pentru clasa politica locala. Ea este un semnal de alarma pentru intreaga Europa , caruia ar trebui sa i acorde mai multa atentie decat declaratiilor Comitetului Nobel de la Oslo. Pentru ca, explica sursa citata, ea indica faptul ca degringolada financiara generata de criza datoriilor a inceput, deja, sa macine inclusiv arhitectura politica a Batranului Continent.

Desigur, scrie mai departe publicatia franceza, nationalismul flamand, dorinta de autonomie a catalanilor sau bascilor nu au aparut pe fondul crizei din Grecia.

In acelasi timp insa, ar fi naiv sa credem ca vantul favorabil care au invaluit aceste miscari in ultimele luni este total independent de turbulentele care traverseaza Europa de mai bine de doi ani si jumatate. In plus , istoria ne aminteste mereu ca, in marea lor majoritate, crizele datoriilor suverane au inclusiv urmari politice.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro



×
Subiecte în articol: criza datoriilor
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close