Antena 3 CNN Externe Daily Mail: Reportaj despre românul care şi-a traficat fiica în Marea Britanie

Daily Mail: Reportaj despre românul care şi-a traficat fiica în Marea Britanie

Daily Mail: Reportaj despre românul care şi-a traficat fiica în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: Daily Mail
28 Iun 2010   •   12:45

Românii infractori ţin din nou prima pagină în ziarele britanice. Daily Mail scrie într-un amplu reportaj despre un român care s-a întors acasă după ce a fost închis doi ani în Marea Britanie. Bărbatul îşi forţa fiica de numai 13 ani să cerşească pe străzile unui oraş de lângă Londra.

Jurnaliştii britanici prezintă povestea lui Iuri Stanciu, care s-a întors în România după executarea unei pedepse de doi ani de închisoare în Marea Britanie. Bărbatul a fost condamnat după ce şi-a pus fiica, în vârstă de numai 13 ani, să cerşească în Regatul Unit.

În plină iarnă, fetiţa era trimisă pe străzi unde cerea trecătorilor bani, spunând că îi este frig şi foame. După cinci săptămâni, fata a fost salvată în timpul unei operaţiuni a poliţiei împotriva traficanţilor de persoane din ţara noastră.

Potrivit jurnaliştilor de la Daily Mail, mulţi dintre ei provin din Ţăndărei, un orăşel de 15.000 de locuitori din judeţul Ialomiţa.

La proces, juraţii au decis că Iuri Stanciu a permis ca fata să fie exploatată, privată de hrană şi forţată să cerşească pe stradă timp de 10 ore pe zi, în haine prea subţiri pentru temperaturile extrem de scăzute. El a fost condamnat în octombrie 2008 la patru ani de închisoare, pedeapsa reducându-i-se la jumătate pentru bună purtare.

Antena 3

Foto: Daily Mail

×
Subiecte în articol: trafic de persoane
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close