Antena 3 CNN Externe Dalai Lama, internat într-un spital din New Delhi, din cauza unor dureri la o mână

Dalai Lama, internat într-un spital din New Delhi, din cauza unor dureri la o mână

Dalai Lama, internat într-un spital din New Delhi, din cauza unor dureri la o mână
Sursa foto: Dalai Lama
02 Feb 2009   •   15:34

Liderul spiritual al budhiştilor tibetani se confruntă, din nou, cu probleme de sănătate. Acesta a fost spitalizat la New Delhi, anunţă AFP. Potrivit putătorului său de cuvânt, Dalai Lama a fost internat din cauza unei dureri la o mână.
Dalai Lama, în vârstă de 73 de ani, a fost internat la Spitalul Apollo. "Înălţimea Sa va fi supus imediat unor analize. Deocamdată, nu ştim ce ar putea fi. Noi intenţionam să revenim marţi la Dharamsala", a spus Tenzin Taklha, purtătorul de cuvânt al liderului tibetan.
"După ce vor fi efectuate analizele de rutină, vom anunţa presa",a adăugat Taklha.
UPDATE:
Dalai Lama a fost externat din spitalul din New Delhi, după ce a fost supus unui tratament pentru durerea din zona braţului, a anunţat purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.
"Sfinţia sa suferea de o problemă la un nerv al braţului, cauzată probabil de o mişcare bruscă sau o poziţie greşită", a declarat Tenzin Taklha, consilierul său.
"El a părăsit spitalul, va lua medicamente şi va purta probabil o minervă. Totul este bine acum şi ne vom întoarce marţi la Dharamsala", în nordul Indiei, unde Dalai Lama se refugiază din 1959 după ce a fugit din Tibet, a spus purtătorul său de cuvânt.
Nu este prima oară când Dalai Lama se confruntă cu probleme de sănătate. În octombrie, acesta a fost operat la vezica biliară. În august 2008, liderul spiritual al budhiştilor tibetani a fost spitalizat la Bombay din cauza unor dureri abdominale şi a oboselii cronice.
Pe 9 februarie, Dalai Lama este invitat la Roma pentru a primi pe 9 februarie titlul de "cetăţean de onoare". Liderul tibetan nu şi-a confirmat încă vizita.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dalai Lama spitalizare
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close