Antena 3 CNN Externe Dalai Lama renunţă la vizita din Africa de Sud: Nu a primit viză!

Dalai Lama renunţă la vizita din Africa de Sud: Nu a primit viză!

Dalai Lama renunţă la vizita din Africa de Sud: Nu a primit viză!
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
04 Oct 2011   •   18:58

Liderul spiritual al Tibetanilor Dalai Lama a anunţat că vizita sa în Africa de Sud va fi anulată, după ce a fost informat că nu va primi viza necesară pentru a călători, informează CNN, în ediţia electronică.

"Înălţimea sa a decis, astfel, să îl anuleze vizita către Africa de Sud. Şi regretă nespus inconvenientele pe care le-a cauzat celor care îl aşteptau pentru a-i asculta ideile", se arată într-o declaraţie al reprezentantului buddhistului, Tempa Tsering.

Cu toate acestea, autorităţile din Africa de Sud au declarat că decizia de a nu-i acorda viza lui Dalai Lama nu a aparţinut lor, ci chiar tibetanului.

"Africa de Sud nu va comenta asupra deciziei, întrucât nu ne aparţine. Hotărârea a fost exclusiv a lui (n.r. Dalai Lama)", a declarat purtătorului e cuvânt Clayson Monyela, care a declarat că cererea de viză este încă în discuţie.

Dalai Lama a fost invitat în Africa de Sud pentru a primi "Premiul internaţional pentru Pace şi Reconciliere Mahatma Gandhi" şi pentru a vorbi la mai multe evenimente ce promoveaza valorile buddhiste.

×
Subiecte în articol: Dalai Lama Africa de Sud viza vizita Tibet
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close