Antena 3 CNN Externe Damasc: Atentat sinucigaş, soldat cu cel puţin 12 morţi

Damasc: Atentat sinucigaş, soldat cu cel puţin 12 morţi

Damasc: Atentat sinucigaş, soldat cu cel puţin 12 morţi
de M.T.    |    08 Apr 2013   •   19:24

Un atentat sinucigaş cu maşină-capcană s-a produs luni în centrul Damascului, a anunţat presa oficială siriană, provocând moartea a 12 persoane şi rănirea altor 45, potrivit unei surse medicale, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Teroriştii au detonat o maşină-capcană între piaţa Sabee Bahrat şi strada Shahbandar”, în centrul oraşului, a anunţat televiziunea publică, aceasta difuzând ţi imagini de la locul incidentului, unde numeroşi civili erau în stare de şoc, plângând şi ţipând.

„Ancheta preliminară arată că explozia este un atentat sinucigaş comis de un terorist", a mai precizat postul de televiziune.

Potrivit televiziunii oficiale Al-Ikhbariya, printre morţi şi răniţi se află şi copii, explozia petrecându-se într-o zonă rezidenţială, în apropierea unei şcoli care a fost avariată.

Toate geamurile biroului AFP, situat în piaţa Sabee Bahrat, s-au spart, dar angajaţii sunt nevătămaţi. De asemenea, geamurile majorităţii magazinelor, precum şi cele ale Băncii Centrale, situate în apropiere, s-au spart.

Serviciile de securitate şi armata împiedicau oamenii să se apropie de locul exploziei, unde pompierii încercau să stingă focul.

Ultimul atentat sinucigaş din Damasc a avut loc pe 21 martie şi a provocat moartea a 49 de persoane, între care şeicul Bouti, muftiul Republicii, un apropiat al regimului aflat la putere.

Regimul i-a acuzat atunci pe „teroriştii", autorităţile siriene desemnând prin acest termen rebelii ajutaţi în lupta lor împotriva armatei de adepţi ai jihadului care au revendicat numeroase atentate sinucigaşe, în special la Damasc, de la începutul conflictului.



   
    
    .
   

×
Subiecte în articol: Damasc Siria atentat sinucigas morti raniti
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close