Antena 3 CNN Externe Danemarca expulzează 15 diplomați ruși. Moscova anunță că va riposta

Danemarca expulzează 15 diplomați ruși. Moscova anunță că va riposta

Danemarca a anunțat marți că va expulza 15 diplomați ruși, în conformitate cu măsurile luate de alte țări din Uniunea Europeană, după informații cu privire la erorile provocate de ruși în orașul ucrainean Bucha, unde civilii au fost asasinați pe străzi.

Danemarca expulzează 15 diplomați ruși. Moscova anunță că va riposta
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    05 Apr 2022   •   12:27

”Acesta este un alt exemplu de brutalitate, cruzime și crime de război, care se pare că au avut loc în Bucha”, a declarat ministrul danez de externe Jeppe Kofod într-o conferință de presă.

Mișcarea vine după ce mai multe țări ale Uniunii Europene, inclusiv Franța și Germania, au declarat luni că vor expulza diplomații ruși.  Moscova, care susține că imaginile cu civili executați în Bucha sunt produse false ale propagandei ucrainene și occidentale menite să discrediteze Rusia, a declarat că va riposta pentru această expulzare, a informat RIA Novosti, scrie Reuters.

"Acesta este un pas istoric, pe care îl facem aici din partea daneză. Dar facem acest lucru și împreună cu un număr mare de țări europene pentru că dorim să ne asigurăm securitatea", a adăugat oficialul danez.

Ministerul danez de externe a spus că nu dorește să întrerupă relațiile diplomatice cu Moscova și că ambasadorul Rusiei și restul angajaților ambasadei nu au făcut parte din decizia de expulzare.

Serviciul Danez de Securitate și Informații a declarat într-un raport de la începutul acestui an că ambasada Rusiei a angajat mai mulți ofițeri de informații implicați în spionaj: ”vrem să transmitem Rusiei un semnal clar că spionajul pe teritoriul danez este inacceptabil”, a spus Kofod.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close