Antena 3 CNN Externe Daniel Dines a devenit cel mai bogat român, după listarea la bursa din New York a companiei UiPath

Daniel Dines a devenit cel mai bogat român, după listarea la bursa din New York a companiei UiPath

Daniel Dineș, din Bacău, a devenit cel mai bogat român, după ce compania sa, UiPath, a fost listată la cea mai puternică bursă din lume, cea de la New York.

Daniel Dines a devenit cel mai bogat român, după listarea la bursa din New York a companiei UiPath
de Ruxandra Rădulescu    |    22 Apr 2021   •   16:03

Daniel Dineș originar din Bacău, este directorul UiPath, companii de IT care a făcut ravagii la cea mai puternică bursă din lume și a ajuns recent în topul celor mai bogați 50 de oameni din lume. 

Afacerea construită de Dineș, cu începuturi modeste într-un birou din București, a sunat cloptul bursei de la New York, la o valoare de 37 de miliarde de dolari, iar bărbatul este oficial cel mai bogat român. 

Povestea lui Dineș a început acum șase ani, când a înființat UiPath ca start-up într-un birou din capitală, cu șase angajați, însă în scurt timp s-a dezvoltat într-o multinațională cu filiale în aproape 30 de țări.

Compania UiPath, inființată de Dineș, a înregistrat cea mai mare accesiune din istorie. 

“Viziunea noastră se concentrează pe evoluția progresului uman. De aceea, vom continua să investim în cercetare și dezvoltare și consider că astfel putem crea o companie generațională care va revoluționa complet felul în care oamenii lucrează“, a declarat Daniel Dines, pentru CNBC.

Suma impresionantă donată de român pentru Catedrala Notre Dame

Compania condusă de Dineș a evoluat constant, un prag important a fost momentul când în 2017 organizația și-a mutat sediul cu cei 590 de angajați, la New York.

În 2019 compania ajunsese la 5000 de clienți, iar în prezent aproape 8000 de clienți se bucură de serviciile oferite de afacerea românului. 

Statului finaciar i-a permis lui Dineș să se implice și în reconstruireaCatedralei de la Notre Dame după incendiu, o cauză pentru care românul a donal un milion de euro.

×
Subiecte în articol: bogat New York bursa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close