Datele privind cazurile de Ebola sunt subevaluate în cele mai afectate țări. Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare

de S.T.    |    21 Oct 2014   •   17:51
Datele privind cazurile de Ebola sunt subevaluate în cele mai afectate țări. Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare Foto: Agerpres/Xinhua

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a indicat marți că datele statistice referitoare la cazurile de Ebola în cele mai afectate trei țări (Sierra Leone, Guineea și Liberia) sunt subevaluate, relatează AFP.

"Știm că pentru aceste trei țări cifrele sunt subevaluate", a declarat la Geneva o purtătoare de cuvânt al organizației care gestionează acțiunile de luptă împotriva Ebola. Aceste trei țări reprezintă majoritatea din cele 9.200 de cazuri de Ebola semnalate în șapte țări. Maladia este mortală în 70% din cazuri. În prezent, aproximativ 4.500 de persoane și-au pierdut viața din cauza infectării cu virusul Ebola.

OMS, care consideră Ebola o situație de urgență medicală la nivel mondial, a fost criticată pentru că a reacționat tardiv la declanșarea epidemiei, în decembrie 2013. "Știm că multe elemente trebuie explicate în viitor, dar în prezent trebuie să ne concentrăm asupra răspunsului la Ebola", a indicat purtătoarea de cuvânt.

Ebola pune în gardă Uniunea Europeană, care instituie noi măsuri de securitate

Organizația internațională "Medici Fără Frontiere", una dintre primele ce au tras un semnal de alarmă privind Ebola, și-a exprimat marți nemulțumirea asupra faptului că răspunsul global la această epidemie a fost lent și neadecvat. Biroul ONU pentru ajutor umanitar a lansat de asemenea un apel internațional la strângerea a aproximativ 1 miliard de dolari pentru acordarea de ajutoare de urgență în combaterea Ebola.

x close