Antena 3 CNN Externe Datele şocante din spatele unui raport dramatic. Mai mult de jumătate dintre tinerii americani infectaţi cu HIV nu ştiu că sunt bolnavi

Datele şocante din spatele unui raport dramatic. Mai mult de jumătate dintre tinerii americani infectaţi cu HIV nu ştiu că sunt bolnavi

Datele şocante din spatele unui raport dramatic. Mai mult de jumătate dintre tinerii americani infectaţi cu HIV nu ştiu că sunt bolnavi
Sursa foto: Foto: www.avert.org
28 Noi 2012   •   10:48
Aproape 60 % dintre tinerii americani seropozitivi cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani nu ştiu că sunt infectaţi cu HIV, se arată într-un raport al autorităţilor sanitare americane publicat de AFP.

Printre aceşti tineri, homosexualii, bisexualii şi afroamericanii sunt cei mai afectaţi de HIV. Raportul a fost realizat pe baza datelor din anul 2010.

Astfel, tinerii afroamericani reprezintă 57 % dintre cazurile de infectare. În cazul hispanicilor şi albilor acest procent este de 20 %.

75 % din cele 12.200 de cazuri noi din fiecare an, pe segmentul de vârstă 13-24 de ani, sunt atribuite relaţiilor homosexuale.

Homosexualii au un risc mai mare de a se infecta decât heterosexualii din cauza relaţiilor adeseori neprotejate, cu parteneri multipli şi a recursului mai frecvent la droguri injectabile, arată raportul.

Potrivit doctorului Thomas Frieden, "acest număr ridicat de tineri infectaţi cu HIV în fiecare an este o tragedie ce ar putea fi evitată". "Toţi tinerii îşi pot proteja sănătatea, pot evita să contracteze virusul şi să îl transmită, şi pot să se testeze", insistă el.

Un studiu american publicat la data de 9 noiembrie de Institutul Naţional de Sănătate (NHS) arată că 20 % dintre tinerii născuţi seropozitivi în Statele Unite nu ştiu acest lucru în momentul primului lor raport sexual. În plus, majoritatea celor care ştiu că sunt infectaţi cu HIV nu le comunică acest lucru partenerilor lor sexuali.







×
Subiecte în articol: HIV SIDA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close