Antena 3 CNN Externe Datoria externă a Greciei a ajuns la 300 miliarde euro- 125% din PIB

Datoria externă a Greciei a ajuns la 300 miliarde euro- 125% din PIB

Datoria externă a Greciei a ajuns la 300 miliarde euro- 125% din PIB
Sursa foto: bani economie
11 Dec 2009   •   10:39

Datoria externă a Greciei a ajuns la 300 miliarde euro, circa 125 procente din Produsul Intern Brut, a anunţat viceministrul grec al Finanţelor Filippos Sahinidis .
Economia Greciei a suferit mai mult decât majoritatea statelor UE de la declanşarea crizei financiare de anul trecut. Guvernul anterior a fost adesea criticat pentru eşecul de a lua măsuri pentru stabilizarea economiei.
La alegerile parlamentare anticipate, în octombrie, partidul de guvernare Noua Democraţie a suferit o înfrângere zdrobitoare. Principalul rival, PASOK (Mişcarea Panelenică Socialistă), sub conducerea fostului ministru de Externe, George Papandreou, a obţinut majoritatea în legislativ şi a aprobat un program anticriză.
Papandreou a devenit premier pe octombrie decembrie.
Agenţia de rating Fitch a retrogradat ratingul de credit al Greciei la BBB+ de la A- cu perspectivă negativ. Avertismentul privind o măsură similară a fost emis şi de Standard & Poor's.

Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a declarat că este sigur că Grecia îşi va depăşi aceste probleme. "După discuţii cu premierul George Papandreou,sunt pe deplin încrezător că Grecia va avea un succes deplin în această provocare," arăta Barroso la o conferinţă de presă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: datorie externa José Manuel Barroso
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close