Antena 3 CNN Externe David Cameron a sunat mai mulţi lideri europeni pentru a-i convinge să nu adopte majorarea bugetului UE

David Cameron a sunat mai mulţi lideri europeni pentru a-i convinge să nu adopte majorarea bugetului UE

David Cameron a sunat mai mulţi lideri europeni pentru a-i convinge să nu adopte majorarea bugetului UE
28 Oct 2010   •   15:55

Premierul David Cameron a sunat mai mulţi lideri europeni, cu câteva ore înaintea summit-ului UE, şi i-a rugat să respingă o importantă majorare a bugetului organizaţiei, relatează BBC.

El a vorbit şi cu cancelarul german Angela Merkel sau preşedintele Nicolas Sarkozy, cerându-le să adopte cel mai mic buget posibil. Reacţia lui Cameron apare după ce a realizat că o creştere cu 6% ar costa Marea Britanie aproape un miliard de lire anual.

David Cameron a vorbit în acest sens şi cu Herman Van Rompuy – preşedintele Consiliului European, Fredrik Reinfeldt – primul ministru suedez şi cu premierul belgian Yves Leterme.

Consiliul European a adoptat deja o creştere cu 2,9 % a bugetului de peste 122 de miliarde euro, pentru 2011 – o cifră pe care primul ministru britanic o va accepta, cel mai probabil, în ciuda vocilor care susţin că bugetul ar trebui îngheţat.

Euroscepticii conservatori au cerut guvernului să lupte pentru îngheţarea acestui buget, iar Laburiştii susţin că a falimentat Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: David Cameron Angela Merkel
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close