Antena 3 CNN Externe David Cameron a vizitat o tabără de refugiaţi sirieni în Liban

David Cameron a vizitat o tabără de refugiaţi sirieni în Liban

David Cameron a vizitat o tabără de refugiaţi sirieni în Liban
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Sep 2015   •   15:29

Premierul britanic David Cameron a vizitat o tabără de refugiaţi, în Liban, în contextul crizei imigranţilor cu care se confruntă Europa, declanşată de războiul civil din Siria, relatează BBC News online.
   
Cameron, care se află la prima sa vizită în Liban în calitate de premier, s-a întâlnit cu membrii unei familii din tabăra din Valea Bekaa. Aceştia urmează să fie aduşi în Marea Britanie.
   
"Am vrut să vin aici, pentru ca să văd şi să aud eu însumi poveştile refugiaţilor", a declarat el.
   
Marea Britanie urmează să primească până la 20.000 de refugiaţi sirieni în următorii cinci ani, a anunţat Cameron anterior, luna aceasta.
   
El l-a desemnat pe Richard Harrington în funcţia de ministru pentru refugiaţi sirieni, pentru a se asigura că cei care vor sosi în ţară vor fi întâmpinaţi "călduros".
   
"Vreau să mă concentrez asupra modului în care să-i ajutăm pe refugiaţii sirieni aici, în Liban, în Iordania, asupra modului cum ne vom asigura că-i descurajăm pe oameni să facă această călătorie primejdioasă în Europa. În schimb, luăm oameni din aceste tabere şi îi primim în Regatul Unit, în ţara noastră", a declarat premierul.
   
"Ne asigurăm că există case în care să fie primiţi, şcoli pentru copiii lor, o primire călduroasă în Marea britanie", a adăugat Cameron.
   
Libanul urmează să primească 29 de milioane de lire sterline (peste 39,5 milioane de euro) din ajutoarele suplimentare în valoare de 100 de milioane de lire sterline (peste 136,2 milioane de euro) promise anterior, luna aceasta, de către Londra ţărilor vecine Siriei.
   
Aceste fonduri urmează să fie utilizate pentru acordarea unor ajutoare alimentare miilor de refugiaţi, dar şi pentru livrarea de apă potabilă, pături, plite, plăpumi, consiliere de susţinere şi construirea unor locuri de joacă pentru copii.
   
Libanul găzduieşte 1,1 milioane de refugiaţi sirieni, adică mai mult de un sfert din populaţia libaneză.
   
Potrivit BBC, Cameron a fost "afectat" de acuzaţii potrivit cărora Marea Britanie nu face suficient pentru a ajuta Europa în eforturile sale de a face faţă crizei refugiaţilor. Acesta este motivul pentru care premierul britanic a efectuat această vizită în Liban, în dorinţa de a sublinia că Londra susţine refugiaţii în regiune.
   
Vizita premierului britanic a avut loc înaintea reuniunii miniştrilor de Interne ai statelor membre UE de luni după-amiaza, la Bruxelles, în cursul căreia aceştia urmează să discute discute despre situaţia miilor de refugiaţi care sosesc pe teritoriul european din Siria, Irak şi Afganistan.

×
Subiecte în articol: David Cameron
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close