Antena 3 CNN Externe David Cameron, după atacurile sângeroase din Paris: În Marea Britanie au fost evitate şapte atentate

David Cameron, după atacurile sângeroase din Paris: În Marea Britanie au fost evitate şapte atentate

David Cameron, după atacurile sângeroase din Paris: În Marea Britanie au fost evitate şapte atentate
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    16 Noi 2015   •   14:07

Premierul britanic David Cameron a declarat luni că atacurile comise vineri seară la Paris "ar fi putut avea loc" în Marea Britanie, unde șapte atentate au fost evitate în cursul ultimelor șase luni, transmite AFP.

"Serviciile noastre de securitate și de informații au împiedicat circa șapte atentate în ultimele șase luni", a declarat premierul britanic la BBC Radio 4.

"Puteau avea loc aici", a adăugat Cameron, referindu-se la atacurile sângeroase de vineri seară din capitala franceză, soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți, potrivit unui bilanț provizoriu.

"Eram la curent cu faptul că există celule în Siria ce radicalizează indivizi din țara noastră susceptibili de a recruta oameni pentru a comite atacuri. Ne putem consolida serviciile de securitate și o vom face, putem lua măsuri pentru ca aviația să fie mai sigură și investi mai mult în acest domeniu. Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a asigura securitatea cetățenilor noștri, dar trăim într-o lume foarte, foarte periculoasă", a mai spus șeful executivului britanic, aflat la Antalya (Turcia), unde participă la Summitul G20.

×
Subiecte în articol: David Cameron Atentat terorist Paris
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close