Antena 3 CNN Externe David Cameron, BRUSCAT de un bărbat care făcea jogging. Incidentul ridică semne de întrebare privind securitatea premierului britanic

David Cameron, BRUSCAT de un bărbat care făcea jogging. Incidentul ridică semne de întrebare privind securitatea premierului britanic

David Cameron, BRUSCAT de un bărbat care făcea jogging. Incidentul ridică semne de întrebare privind securitatea premierului britanic
28 Oct 2014   •   12:30

Un bărbat a fost reţinut după ce s-a repezit în fugă şi a încercat să-l împingă pe premierul Marii Britanii, David cameron, în timp ce oficialul părăsea primăria din Leeds, unde ţinuse o conferinţă de presă.

Individul de 28 de ani, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, avea părul de culoare neagră, purta un tricou negru inscripţionat cu litere galbene şi a încercat să-l bruscheze pe premier, care era totuşi însoţit de mai multe gărzi de corp.


În imagini se observă cum unul dintre bodiguarzi, în ultima secundă, reuşeşte să-l imobilizeze pe potenţialul atentator. Conform procedurii de securitate, premierul este grăbit spre maşina oficială.

Din înregistrările video nu se poate spune exact dacă a existat contact fizic între cei doi.

Bărbatul a fost reţinut şi după ce a fost interogat a fost lăsat liber, se arată într-un comunicat al poliţiei din West Yorkshire: "Aşa-zisul atacator s-a aflat la locul nepotrivit, la timpul nepotrivit, nu este nimic sinistru. El făcea jogging şi a intrat accidental în premierul David Cameron", precizează acelaşi document.

Reprezentanţii din Downing Street au refuzat să comenteze incidentul şi nici nu a oferit vreo explicaţie pentru breşa de securitate.
 

×
Subiecte în articol: premierul britanic David Cameron
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close