Antena 3 CNN Externe David Cameron: Criza bugetară din SUA, un risc pentru economia mondială

David Cameron: Criza bugetară din SUA, un risc pentru economia mondială

David Cameron: Criza bugetară din SUA, un risc pentru economia mondială
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    01 Oct 2013   •   17:24

Criza bugetară din Statele Unite reprezintă un „risc” pentru economia mondială, a avertizat premierul britanic, David Cameron, informează AFP; citată de Agerpres.

În acelaşi timp, primul ministru al Marii Britanii a profitat de moment şi a luat apărarea politicii sale drastice de austeritate.

„Există un risc pentru economia mondială dacă SUA nu ajung să-şi rezolve aşa cum trebuie planurile de cheltuieli şi reducere a deficitului”, a declarat Cameron pentru postul de radio BBC4.

Aflat la Manchester, acolo unde, până miercuri, are loc congresului anual al conservatorilor, şeful guvernului britanic a explicat că ceea ce se întâmplă în SUA „este un avertisment pentru noi toţi: trebuie să avem sisteme de cheltuieli, impozite, planuri de reducere a deficitului corect planificate”.

După mai mulţi ani de rigoare bugetară, ministrul Finanţelor din Marea Britanie, George Osborne, a promis, luni, că Partidul Conservator se va angaja să obţină un excedent bugetar, dacă va fi reales la viitoarele alegeri legislative din 2015.

Declaraţia lui Osborne a alimentat temerile privind o nouă serie de tăieri bugetare până în 2020, sfârşitul viitoarei legislaturi.

Cogresul SUA nu a putut adopta la timp proiectul legii bugetului, astfel că statul federal american a fost obligat să trimită în şomaj tehnic pentru prima dată în ultimii 17 ani sute de mii de funcţionari.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close