Antena 3 CNN Externe David Cameron intenţionează să retragă trupele britanice din Afganistan în cinci ani

David Cameron intenţionează să retragă trupele britanice din Afganistan în cinci ani

David Cameron intenţionează să retragă trupele britanice din Afganistan în cinci ani
25 Iun 2010   •   23:51



Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat vineri, la Huntsville (Canada), că doreşte retragerea trupelor britanice din Afganistan în cinci ani, fără însă a fixa un calendar precis, potrivit AFP.
Întrebat de reporterii Sky News în legătură cu eventualitatea retragerii trupelor britanice din Afganistan înaintea alegrilor generale din 2015, Cameron a răspuns: "Aşa doresc. Nu mai putem rămâne acolo încă cinci ani, suntem deja de nouă ani".
"Dar un lucru este sigur: Marea Britanie va trebui să menţină o relaţie pe termen lung cu Afganistanul, mult timp după retragerea trupelor, ajutând în special la formarea propriilor trupe şi la dezvoltarea societăţii civile", precizează premierul conservator.
Cameron a subliniat că obiectivul de cinci ani nu este o dată-limită. "Prefer să nu stabilesc un calendar strict", adaugă premierul, subliniind că obiectivul nu este să se ajungă la un "Afganistan perfect, ci la o anumită stabilitate".
Patru militari britanici au murit miercuri într-un accident rutier în Afganistan, ceea ce ridică la nouă bilanţul militarilor britanici ucişi în această ţară săptămâna aceasta. Marea Britanie are 10.000 de militari staţionaţi în Afganistan, ocupând locul doi ca nivel al efectivelor după Statele Unite.

Foto: clichunt.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close