Antena 3 Externe David Cameron vrea să împingă femeile în linia întâi a frontului

David Cameron vrea să împingă femeile în linia întâi a frontului

20 Dec 2015   •   18:52
David Cameron vrea să împingă femeile în linia întâi a frontului
Sursa foto: Foto: facebook.com/DavidCameronOfficial

Premierul britanic David Cameron a anunțat duminică că dorește să autorizeze femeile soldat să lupte în prima linie începând de anul viitor, relatează Agerpres, citând AFP.

"Ministrul apărării (Michael Fallon) și cu mine suntem de acord că toate posturile din cadrul forțelor noastre armate trebuie deschise femeilor în 2016", a declarat el pentru ziarul The Sunday Telegraph.

"Am ridicat deja o serie de bariere în forțele noastre armate, cu femei la bordul submarinelor și femei care au ajuns în cele mai înalte posturi în toate departamentele", a adăugat el. "Noi trebuie să terminăm treaba anul viitor și să le oferim femeilor posturi de luptă pe teren", a mai spus Cameron.

Declaraţii survin în momentul în care armata americană a anunțat la începutul lunii că oferă femeilor acces în toate posturile de luptă.
Femeile vor putea astfel să servească în aproximativ 220.000 de posturi în care nu aveau acces, inclusiv în cadrul infanteriei, blindatelor, trupelor de recunoaștere și operațiunilor speciale, a anunțat ministrul american al apărării Ashton Carter.

În Marea Britanie, femeile reprezintă circa 10% din forțele armate, aminteşte AFP. Pentru moment, acestora li se permite să acționeze pe front, însă nu participă la misiuni care presupun un contact direct cu inamicul, ceea ce le exclude din infanterie și din toate unitățile care le-ar putea expune în situații de luptă directe, precizează sursa citată.

"Sper că putem deschide posturile de luptă pentru femei în 2016", a scris Michael Fallon în The Sunday Telegraph, avertizând cu toate acestea că nivelul de antrenament nu poate fi redus în cazul femeilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close