Antena 3 CNN Externe David Garrett, decizie fermă pentru o vioară de 3,5 milioane de euro: "Chiar merită. Mi-am împlinit un vis de-o viață"

David Garrett, decizie fermă pentru o vioară de 3,5 milioane de euro: "Chiar merită. Mi-am împlinit un vis de-o viață"

Violonistul David Garrett a decis să renunţe la apartamentul său din New York pentru a-și cumpăra o vioară în valoare de 3,5 milioane de euro, instrumentul fiind realizat de Guarneri la Cremona, în 1736.

David Garrett, decizie fermă pentru o vioară de 3,5 milioane de euro: "Chiar merită. Mi-am împlinit un vis de-o viață"
Sursa foto: Colaj david-garrett.com | Facebook David Garret
de Claudia Popovici    |    12 Sep 2022   •   19:47

Violonistul David Garrett a cumpărat o vioară fabricată în 1736 la Cremona de lutierul Bartolemeo Giuseppe Guarnerius, cunoscută sub numele de „del Gesù”, în valoare de 3,5 milioane de euro. Achiziția s-a făcut la o licitație din Neuilly/Seine.

Instrumentul a aparținut muzicianului Régis Pasquier și a fost licitat la casa de licitații Aguttes în iunie anul trecut, dar până în prezent, cumpărătorul nu a fost dezvăluit.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Deși averea lui David Garrett este estimată la 12 milioane de euro, pentru a-și permite acest obiect excepțional, excentricul violonist va trebui să renunțe la unele dintre proprietățile sale, în special la un apartament din New York.

„Este adevărat, trebuie să mă despart de unele dintre bunurile mele, dar această vioară chiar merită. Mi-am împlinit un vis de-o viață prin achiziționarea lui”, a spus el, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax. 

Violonistul David Garrett şi-a făcut acest cadou de ziua de naştere, când a împlinit vârsta de 42 de ani.

David Garrett este și el un copil minune. A primit primele lecții de vioară la vârsta de patru ani. În scurt timp, a devenit student la Conservatorul din Lübeck și a fost acceptat la Conservatorul din Berlin.

La vârsta de nouă ani cânta deja la Festivalul Kissinger Sommer, iar la zece ani a susținut primele sale concerte oficiale.

Încă din primii ani de viață, violonistul a cântat pe instrumente excepționale.

Un Stradivarius din 1718 împrumutat de o fundație când avea doar 13 ani sau un Guarneri din 1734 încredințat de Muzeul din Cremona în anul 2000.

Confirmându-și atracția pentru instrumentele rare și scumpe, muzicianul a cumpărat un Guadagnini din secolul al XVIII-lea în urmă cu aproximativ zece ani.

David Garrett are o adevărată pasiune pentru instrumentele Guarneri. În acest an, a creat un site web dedicat în întregime viorii lutierului din Cremona.

În ordine cronologică, violonistul enumeră toate producțiile realizate între 1721 și 1744, precum și proprietarii acestora. Aceștia din urmă se pot înscrie chiar și la „Club del Gesu”, care se reunește în fiecare an timp de două zile.

Prima ediție a avut loc la 7 septembrie la Berlin. A fost o ocazie pentru muzicieni de a discuta despre viori ale lutierului italian.

×
Subiecte în articol: David Garrett vioara
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close