De aici s-au inspirat fraţii Tsarnaev când au organizat atentatul din Boston. Oricine poate învăţa cum se construieşte o bombă

de D.D.    |    27 Apr 2013   •   18:00
De aici s-au inspirat fraţii Tsarnaev când au organizat atentatul din Boston. Oricine poate învăţa cum se construieşte o bombă Foto: wikipedia.org
Organizaţia teroristă Al Qaeda recurge la metode noi pentru a-şi atrage adepţii. Una dintre cele mai eficiente este reprezentată de revista Inspire, publicată în Peninsula Arabă. Din paginile acesteia, oricine poate învăţa cum se construieşte o bombă artizanală. Iar experţii americani sunt de părere că fraţii Ţarnaev s-ar fi inspirat chiar din această revistă atunci când au organizat atentatul de la Boston.

După ce majoritatea taberelor de antrenament ale Al Quaida au fost distruse de forţele aeriene americane, organizaţia teroristă a fost nevoită să caute alte metode de recrutare. Filiala din Yemen a început din 2010 să publice revista "Inspire". Din aceasta, potenţialii terorişti învaţă orice, de la organizarea unui atentat, până la ideologia jihadistă. Totul în limba engleză.

Experţii americani spun că multe dintre atacurile teroriste care au avut loc în ultimii ani, în Statele Unite dar şi în alte părţi ale lumii, par desprinse punct cu punct din paginile revisteI. Chiar şi atentatul de la maratonul din Boston pare inspirat de revista Al Quaeda.

Deşi presupuşii creatori ai revistei Inspire, ambii lideri ai organizaţiei teroriste, au fost ucişi de armata americană, publicaţia a continuat să apară în ţările arabe. Ultimul număr a fost publicat în 2012.
x close