Antena 3 CNN Externe De ce a lichidat Putin agenţia RIA Novosti?

De ce a lichidat Putin agenţia RIA Novosti?

De ce a lichidat Putin agenţia RIA Novosti?
de O.P.    |    10 Dec 2013   •   13:12

Intr-adevar, ce se ascunde in spatele acestei decizii, surprinzatoare chiar si pentru conducerea agentiei RIA Novosti? Socati, speriati si jongland cu diferite supozitii, mai degraba apocaliptice decat optimiste, jurnalistii rusi au cautat un raspuns in presa occidentala.

Financial Times (FT), spre exemplu, este de parere ca desfiintarea RIA Novosti, o agentie care reusise sa-si castige o oarecare incredere peste hotare, declanseaza, de fapt, un proces in lant de reorganizare a spatiului informational al Rusiei.

The Wall Street Journal (WSJ) si Bloomberg au vazut in hotararea presedintelui Vladimir Putin semnele evidente ale unei inaspriri a controlului asupra mass-media rusesti.

Mergand mai departe pe calea speculatiilor, The New York Times a scris despre un „Minister al adevarului”, avand in vedere ca noua structura care va fi construita pe „ruinele” RIA Novosti, agentia Rossia segodnia (Rusia astazi) va avea rolul primordial de a aduce la cunostinta comunitatii internationale, in mod corect, ce se intampla in viata politica si sociala a tarii.

In acest context, First Post a comparat manevra lui Putin cu politica promovata de conducerea Chinei in privinta mass-media, scrie incomemagazine.ro.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close