Antena 3 CNN Externe De ce crede Hillary Clinton că a pierdut alegerile în SUA

De ce crede Hillary Clinton că a pierdut alegerile în SUA

De ce crede Hillary Clinton că a pierdut alegerile în SUA
07 Apr 2017   •   14:11

Fostul secretar de stat american Hillary Clinton a declarat joi că misoginismul a jucat ''cu siguranţă'' un rol în rezultatul alegerilor prezidenţiale desfăşurate în noiembrie 2016 în SUA, când candidata democrată a fost învinsă de republicanul Donald Trump, transmite Reuters. 

Într-un interviu pentru The New York Times - primul său interviu după ce pierdut scrutinul prezidenţial de anul trecut -, Hillary Clinton a spus că perspectiva alegerii primei femei în funcţia de preşedinte al SUA i-a animat pe unii americani, în timp ce alţii s-au simţit ameninţaţi. 

''Cu siguranţă, misoginismul a jucat un rol. Iar acest lucru trebuie să fie recunoscut'', a afirmat fosta candidată democrată, în faţa celor circa 3.000 de participante la Summitul 'Women in the World', desfăşurat joi la New York. 

Ea a explicat că nu înţelege ''angajamentul administraţiei Trump de a răni atât de mulţi oameni'' şi s-a declarat îngrijorată că drepturile femeilor în lume sunt în pericol. 

''Cu cât mai mult susţinem femeile, cu atât mai mult sprijinim democraţia. Situaţia femeilor este subiect de securitate naţională în întreaga lume'', a adăugat Hillary Clinton 

La începutul acestei săptămâni, Washingtonul a anunţat că va înceta să mai finanţeze Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), pe care îl acuză că susţine practici de planificare familială "coercitive", inclusiv avorturile forţate din China. 

Decizia se bazează pe faptul că politica de planificare familială din China continuă să implice recurgerea la avort coercitiv şi sterilizare involuntară. În consecinţă, UNFPA nu va mai primi din partea SUA 32,5 milioane de dolari pe anul fiscal 2017, bani care vor fi atribuiţi altor programe internaţionale de sănătate, menţionează Departamentul de Stat. 

În 2015, Fondul ONU pentru Populaţie a primit în total contribuţii de 979 milioane de dolari, conform paginii sale de internet. Organizaţia activă în 150 de ţări a indicat marţi într-un comunicat că "regretă" decizia Washingtonului de a "suprima orice finanţare viitoare a activităţilor sale care salvează vieţi în întreaga lume".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Alegeri SUA Hillary Clinton
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close