Antena 3 CNN Externe De ce este terorismul un pericol nesemnificativ pentru Europa sau SUA

De ce este terorismul un pericol nesemnificativ pentru Europa sau SUA

De ce este terorismul un pericol nesemnificativ pentru Europa sau SUA
24 Noi 2015   •   12:29

Daca esti ingrijorat ca Statul Islamic ar putea ataca Europa sau Statele Unite si vrei sa previi pierderea de vieti omenesti, mai bine te-ai gandi cum sa-ti convingi guvernul sa investeasca in tratarea diabetului sau cercetarea pentru Alzheimer.

Terorismul face exact ce-i spune numele: inspira o teama profunda. In ciuda stirilor nesfarsite despre atentatele din Paris, o examinare obiectiva a faptelor arata ca terorismul este un pericol nesemnificativ pentru vasta majoritate a cetatenilor din Occident.

O spune Andrew Shaver, doctorand in domeniul politicilor publice la Universitatea Princeton, intr-un editorial publicat pe site-ul Washington Post. Shaver a fost analist in cadrul Pentagonului si specialist in relatii externe in Senatul american.

In Statele Unite, posibilitatea ca un om sa fie ranit sau ucis de un terorist este neglijabila, in opinia lui Andrew Shaver. De la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, riscul ca americanii sa fie ucisi de extremisti a fost mai mic decat sa fie striviti mortal de mobila sau televizoare instabile.

Citiţi mai mult pe ziare.com.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic terorism frica
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close