Antena 3 CNN Externe De ce niciodată România nu se va putea compara cu ei. Recordul uluitor pe care vrea să îl doboare cea mai puternică ţară

De ce niciodată România nu se va putea compara cu ei. Recordul uluitor pe care vrea să îl doboare cea mai puternică ţară

De ce niciodată România nu se va putea compara cu ei. Recordul uluitor pe care vrea să îl doboare cea mai puternică ţară
de O.P.    |    20 Iun 2012   •   09:03

Arabii se mândresc că au construit cea mai înaltă clădire din lume, iar milioane de oameni de pe tot mapamondul vin să o viziteze în fiecare an. Burj Khalifa este un adevărat simbol în Dubai, însă se pare că nu va rămâne aşa.

Ambiţionaţi de recordul arabilor, chinezii vor să construiască cea mai înaltă clădire din lume în numai 90 de zile! Sky City va fi ridicat în Changsha, provincia Hunan  din China de către compania chineză Broad Sustainable Building - companie care are antecedente în astfel de construcţii.

În anii trecuţi, compania a realizat o clădire de numai trei etaje în 9 zile, iar o alta cu 30 de etaje în 15 zile. Păstrând proporţiile, Sky City  contruit ]n China va avea o înălţime de 838 de metri şi va fi gata în prima lună a anului 2013.

Dacă va fi respectat în totalitate planul şi dacă nu vor întâmpina probleme, Sky City va întrece în înălţime Burj Khalifa cu 10 metri.

Sky City va avea 220 de etaje, iar pentru construcţia ei au fost alocaţi 628 milioane de dolari, scrie Business Insider.






×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close