Antena 3 CNN Externe De ce nu simt teroriştii durerea şi frica

De ce nu simt teroriştii durerea şi frica

De ce nu simt teroriştii durerea şi frica
Sursa foto: Foto: www.mindgocrazy.com
18 Noi 2015   •   16:24
Teroriştii islamişti, în special membrii reţelei fundamentaliste Stat Islamic, posibil chiar autorii atacurilor de la Paris, folosesc din ce în ce mai mult droguri pe bază de amfetamină pentru a nu se teme şi a nu simţi durere, afirmă experţi citaţi de presa franceză.

Potrivit publicaţiei Nouvelobs.com, combatanţii reţelei teroriste Stat Islamic folosesc captagon (fenetillin) - o pilulă de culoare albă care permite alungarea temerii şi ignorarea durerii.

Drogul - pe bază de amfetamină - este foarte răspândit în Siria şi Irak, ţări în care organizaţia teroristă sunnită ocupă teritorii vaste.

Potrivit experţilor, în afară de reţeaua Stat Islamic, drogul este folosit şi de membri ai Frontului Al-Nusra, filiala siriană a Al-Qaida, şi de gruparea insurgentă Armata Siriană Liberă.

"Drogul alungă temerea, oferă curaj, permite efortul fără oboseală", afirmă un expert citat de NouvelObs.com.

Stupefiantul a ajuns în atenţia autorităţilor după atentatele comise în iunie în Tunisia, soldate cu 38 de morţi. Acum, experţii cred că acelaşi drog ar fi putut fi folosit de autorii atacurilor teroriste de la Paris, unde au fost ucise 129 de persoane.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele comise în cursul nopţii de 13 spre 14 noiembrie la Paris. Cel puţin 129 de persoane au fost ucise în atacurile teroriste, iar aproximativ 400 au fost rănite.

 
 

×
Subiecte în articol: terorist durere Stat Islamic
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close