Antena 3 CNN Externe De ce nu va risca SUA un atac în Coreea de Nord. Răspunsul dat de ministrul rus de externe

De ce nu va risca SUA un atac în Coreea de Nord. Răspunsul dat de ministrul rus de externe

De ce nu va risca SUA un atac în Coreea de Nord. Răspunsul dat de ministrul rus de externe
Sursa foto: sursa foto: Agerpres/ Pixabay.com
24 Sep 2017   •   15:23

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a estimat că Statele Unite nu vor lansa un atac împotriva Coreei de Nord, întrucât ştiu cu certitudine că aceasta din urmă dispune de arme nucleare, informează agenţiile AFP şi EFE.

'Americanii nu vor recurge la lovituri împotriva Coreei (de Nord), pentru că nu doar suspectează, ci au certitudinea că aceasta dispune de bombe nucleare', a spus Lavrov într-un interviu difuzat duminică de postul rus de televiziune NTV. 'Eu nu încerc să apăr Coreea de Nord, eu doar spun că toată lumea este de acord cu această analiză', şi-a explicat el afirmaţia.

În opinia sa, actuala criză din peninsula coreeană poate fi rezolvată printr-o abordare mai suplă, nu cu ameninţări, ci prin 'mângâieri, sugestii şi persuasiune'.

Iar dacă Washingtonul nu va recurge la o asemenea abordare mai conciliantă, 'atunci ne-am putea confrunta cu o catastrofă foarte imprevizibilă şi vor suferi zeci, dacă nu chiar sute de mii de cetăţeni inocenţi din Coreea de Sud, dar şi din Coreea de Nord, evident, precum şi din Japonia. Şi Rusia şi China vor suferi de asemenea', a continuat şeful diplomaţiei ruse.

El a cerut vineri la ONU 'răcirea capetelor înfierbântate' şi privilegierea în această criză a unei 'abordări raţionale şi nu emoţionale - nu ca într-o curte a şcolii unde copii se bat fără ca cineva să-i poată opri'.

După ce Donald Trump a spus că, la nevoie, SUA nu vor 'avea altă opţiune decât să distrugă total Coreea de Nord', între el şi liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a urmat un schimb de declaraţii cu jigniri reciproce, Coreea de Nord ameninţând şi cu un viitor test cu bombă H în Oceanul Pacific.

Ministrul nord-coreean de externe, Ri Yong Ho, a declarat de la tribuna ONU că arsenalul nuclear este pentru ţara sa un 'element de descurajare' în faţa unei posibile 'invazii militare' americane şi că acest arsenal va fi folosit doar ca 'ultimă opţiune' şi niciodată împotriva ţărilor care nu participă la acţiunile militare ale Washingtonului.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close