Antena 3 CNN Externe De ce se împleticea șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la summitul NATO. VIDEO

De ce se împleticea șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la summitul NATO. VIDEO

De ce se împleticea șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la summitul NATO. VIDEO
13 Iul 2018   •   17:32

Guvernul german a anunțat că are "un nivel foarte înalt de încredere" în președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, după ce liderul UE s-a împleticit în mod repetat la un summit NATO.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a făcut declarația ca răspuns la întrebările despre sănătatea lui Juncker, după ce acesta a fost ajutat de liderii UE atunci când și-a pierdut echilibrul la un eveniment muzical în aer liber, înainte de o cină de gală la summitul de la Bruxelles.

Președinții Finlandei și Ucrainei l-au susținut în timpul unui interludiu muzical la care nu existau scaune pentru spectatori și a fost ajutat de prim-miniștrii Olandei și Portugaliei în timp ce cobora de pe podium.

Juncker a fost surprins mai târziu într-un scaun cu rotile care intra în cină.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a declarat vineri că Juncker a suferit de un atac deosebit de dureros de sciatică însoțit de crampe.

"El primește medicamente, care sunt prescrise pentru acest tip de problemă", a declarat purtătorul de cuvânt, care nu a fost în stare să spună dacă Juncker luase analgezice sau medicamente mai puternice pe bază de prescripție medicală.

Purtătorul de cuvânt a spus că capacitatea lui Juncker de a-și face treaba nu a fost afectată.

Sciatica este durere și amorțeală în partea din spate și picioarele care poate provoca dificultăți la mers.

Episodul a determinat speculații cum că Juncker era băut. Purtătorul de cuvânt al acestuia a spus: "Cred că este mai mult decât lipsit de gust că unele publicații încearcă să scoată titluri insultatoare exploatând durerea președintelui Juncker."

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close