De ce sunt în stare americanii. Investigaţia CUTREMURĂTOARE care arată ce se ascunde în SUA

de O.P.    |    12 Sep 2013   •   10:54
De ce sunt în stare americanii. Investigaţia CUTREMURĂTOARE care arată ce se ascunde în SUA
In Statele Unite, părinţi care s-au săturat de copiii pe care i-au adoptat au găsit soluţia de a se debarasa de aceştia: apelează la forumuri pe Yahoo şi pagini de Facebook, scrie Jurnalul.

O practică ilegală, care face oficiu de rezervor pentru pedofili, comentează cotidianul francez Le Figaro, care publică un articol despre o campanie de presă remarcabilă marca agenţia de presă Reuters, în colaborare cu postul de televiziune NBC News.

“Oamenii nu sunt animale, iar plasarea lor dintr-o parte în alta, alături de persoane care le sunt total străine prezintă riscul de a le încredinţa unora care comit abuzuri”, notează, la rândul lor, jurnaliştii britanici de la Daily Mail, care au relatat despre investigaţia realizata de Reuters.

“Aş fi dat-o şi unui criminal în serie!”
 “Aş fi încredinţat-o şi unui criminal în serie, atât de mult mă scotea din minţi, nu-o mai suportam”. Aceste cuvinte care dau fiori îi aparţin unei casnice care încerca să se debaraseze de fiica ei adoptivă.

Povestea ei este doar o părticică dintr-o remarcabilă muncă de investigaţie jurnalistică realizată de jurnalista Megan Twohey, de la agenţia de presă Reuters, timp de un an şi jumătate, care a scos la iveală o piaţă neagră a copiilor în SUA. Jurnalista îşi prezintă ancheta structurată pe mai multe secţiuni, pe un site dedicat, însoţit de infografii şi de înregistrări video (http://www.reuters.com/investigates/adoption/îarticle/part1).

x close