Antena 3 CNN Externe De teama spionajului cibernetic, China a cerut băncilor să renunţe la serverele IBM

De teama spionajului cibernetic, China a cerut băncilor să renunţe la serverele IBM

De teama spionajului cibernetic, China a cerut băncilor să renunţe la serverele IBM
28 Mai 2014   •   13:30

China a cerut tuturor băncilor sale să nu mai folosească serverele IBM şi să le înlocuiască urgent cu servere autohtone.
Solicitarea guvernamentală survine pe fondul temerilor din ce în ce mai ridicate pe seama securităţii financiare, care ar putea fi compromisă de serverele companiei americane, transmite într-un material amplu, Bloomberg.

Noua reglementare are loc în mijlocul unui scandal de spionaj cibernetic şi industrial de proporţii, între administraţiile de la Washington şi Beijing.

Banca Populară Chineză şi Ministerul de Finanţe au stabilit ca băncile să suspende toate operaţiunile care folosesc serverele International Business Machines (IBM). Concomitent, o comisie guvernamentală analizează riscurile privind folosirea acestor conexiuni, iar ulterior, un raport final va ajunge direct pe masa de lucru a preşedintelui  Xi Jinping.

În replică, reprezentanţii companiei americane au spus că nu li s-a adus la cunoştinţă acest aspect:
"IBM nu a aflat nimic despre o astfel de măsură luată de guvernul chinez, care recomandă ocolirea serverelor noastre în industria bancară din ţară", spune purtătorul de cuvânt al companiei, Jeff Cross.

×
Subiecte în articol: china, beijing IBM
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close