Antena 3 CNN Externe "Decapitat, într-un sac de plastic". Sfârşitul tragic al unui medic ţinut ostatic

"Decapitat, într-un sac de plastic". Sfârşitul tragic al unui medic ţinut ostatic

"Decapitat, într-un sac de plastic". Sfârşitul tragic al unui medic ţinut ostatic
Sursa foto: foto: Antena3
30 Apr 2012   •   19:08

Cadavrul decapitat al unui medic britanic a fost găsit în Pakistan, într-o pungă de plastic pe care era scris numele său. Bărbatul lucra pentru Crucea Roşie Internaţional şi a fost răpit în luna ianuarie a acestui an.

Trupul decapitat al lui Khalil Dale, un medic ce lucra pentru Crucea Roşie în Pakistan, a fost găsit pe marginea unui drum din oraşul Quetta. Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a fost răpit pe 5 ianuarie, pe drumul său spre casă.

"Cu regret şi tristeţe, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii confirmă uciderea britanicului Khalil Dale, care a fost ţinut ostatec în Pakistan de pe 5 ianuarie".

Poliţiştii susţin că trupul bărbatului era înfăşurat într-o pungă de plastic, pe care era scris numele său. Alături de cadavru era şi un bileţel în care talibanii revendicau crima.


I-am contactat de mai multe ori pe răpitorii săi, însă circumstanţele morţii sale rămân neclare pentru noi.

Se pare că bărbatul a fost răpit de militanţii islamişti, care ar fi cerut o recompensă pentru eliberarea britanicului. Crucea Roşie a condamnat acest gest, calificându-l drept un act barbar.

Medicul britanic a lucrat pentru Crucea Roşie în Somalia, Afganistan şi Irak înainte de a fi trimis în Pakistan. Bărbatul a lucrat la un program de sănătate desfăşurat în Pakistan, timp de un an, înainte de a fi răpit.


×
Subiecte în articol: decapitat pakistan Crucea Rosie rapit
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close