Antena 3 CNN Externe O persoană din Spania a murit după ce s-a vaccinat cu serul de la AstraZeneca

O persoană din Spania a murit după ce s-a vaccinat cu serul de la AstraZeneca

O persoană a murit în Spania, după ce s-a vaccinat cu serul anti-COVID de la AstraZeneca, au anunţat, miercuri, autorităţile.

O persoană din Spania a murit după ce s-a vaccinat cu serul de la AstraZeneca
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2021   •   13:14

În plus, cei din Spania spun că descoperit alte două reacții adverse produse în urma vaccinării cu serul AstraZeneca, scrie presa locală.

Este vorba despre două persoane care s-au imunizat în ultimele 16 zile cu serul menţionat.

Femeia se vaccinase în urmă cu 16 zile

Una dintre persoanele vaccinate cu serul anti-COVID a suferit o tromboză venoasă abdominală, iar cealaltă a decedat în urma unui accident vascular cerebral.

O profesoară în vârstă de 43 de ani din Marbella a murit după o hemoragie cerebrală. A fost vaccinată cu serul AstraZeneca pe 3 martie. Câteva ore mai târziu, a început să se simtă rău și a mers la urgența spitalului Quirón cu simptome de cefalee și stare generală de rău pe care specialiștii au atribuit-o efectelor secundare obișnuite ale vaccinului, scriu jurnaliștii de la Diario Sur.

Victima era profesoară şi avea 43 de ani

Câteva zile mai târziu, pe 13 martie, s-a întors la spital pentru că a continuat să se simtă rău. Tomografia computerizată nu a scos la iveală niciun aspect semnificativ, însă o altă analiză a detectat o hemoragie masivă pe care medicii au încercat să o dreneze într-o intervenție chirurgicală în timpul căreia au descoperit edem (acumularea de lichid în creier).

Cele trei cazuri depistate până acum sunt asociate cu o scădere a numărului de trombocite din sânge și formarea unor cheaguri.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Spania deces astrazeneca
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close