Antena 3 CNN Externe DECIZIA FĂRĂ PRECEDENT luată de un tată, sătul să îşi vadă băiatul agresat la şcoală

DECIZIA FĂRĂ PRECEDENT luată de un tată, sătul să îşi vadă băiatul agresat la şcoală

DECIZIA FĂRĂ PRECEDENT luată de un tată, sătul să îşi vadă băiatul agresat la şcoală
24 Mar 2014   •   12:53

Sătul să îşi vadă copilul agresat la şcoală, un tată din California a aplicat pentru emiterea unui ordin de restricţie împotriva unui elev de nouă ani, coleg de şcoală cu fiul său, scrie businessinsider.com.

Stephen Feudner a declarat pentru KPIX-TV că fiul său, elev la Şcoala Elementară Rolling Hills din Fairfield, este constant agresat fizic de un coleg în vârstă de nouă ani. Bărbatul le-a spus jurnaliştilor că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a stopa aceste agresiuni, însă fără succes.

"Ordinul de restricţie este ultima soluţie", a spus bărbatul.

Purtătorul de cuvânt al şcolii a afirmat, pentru CBS, că siguranţa elevilor este prioritatea numărul unu în instituţia de învăţământ, fără să ofere detalii cu privire la ancheta care a fost deschisă.

Iniţiativa bărbatului va rămâne, cel mai probabil, fără răspuns, întrucât acesta nu cunoaşte numele complet şi nici adresa elevului bătăuş, iar şcoala refuză să îi comunice aceste informaţii.

Aceasta este însă prima cerere pentru emiterea unui ordin de restricţie înregistrată vreodată împotriva unui minor.

Violenţa verbală sau fizică, abuzul emoţional şi excluderea copilului sunt forme ale fenomenului "bullying", care are ca efecte depresiile, gândurile suicidale sau frica.

La nivel global, în ultimii doi ani, serviciile telefonul copilului de pretutindeni au înregistrat 251.640 de cazuri de "bullying". Mai mult, nouă din 10 cazuri de "bullying" au avut loc în şcoală, conform analizei realizată de Child Helpline International, în urma apelurilor efectuate la telefonul copilului la nivel global, în ultimul deceniu.


×
Subiecte în articol: tata copil
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close