Antena 3 Externe Decizia luată de Rusia pe fondul tensiunilor cu NATO

Decizia luată de Rusia pe fondul tensiunilor cu NATO

13 Iul 2015   •   16:16
Decizia luată de Rusia pe fondul tensiunilor cu NATO

Rusia va construi dirijabile echipate cu radare antibalistice, în contextul mãsurilor adoptate pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza crizei ucrainene, relateazã RIA Novosti.
   
"Dirijabilele care se construiesc în prezent în Rusia pot fi dotate cu radare antirachetã", a declarat Vladimir Miheev, expert al companiei ruse KRET.
   
"Principalul avantaj al unui dirijabil este suprafaþa mare pe care pot fi montate sisteme antirachetã. Astfel, unele dintre aparatele de zbor vor fi folosite pentru necesitãþile antibalistice ale armatei. Antenele radarelor antibalistice vor fi instalate pe partea superioarã a dirijabilelor. KRET probabil va fi una dintre companiile care vor produce radare de acest tip", a spus Miheev.
   
"Radarele de acest tip vor putea depista rachete balistice intercontinentale ºi traiectoriile acestora", adaugã specialistul rus.
   
Vicepremierul rus Dmitri Rogozon anunţa sãptãmâna trecutã cã Rusia va dezvolta, pânã în anul 2020, un sistem spaţial de avertizare antirachetã.

Rusia a avertizat cã va lua mãsuri simetrice faţã de proiectul sistemului NATO antirachetã, pe care îl considerã o ameninţare.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close