Antena 3 CNN Externe Decizie inedită din Arabia Saudită. Femeile vor putea asista la orice eveniment sportiv

Decizie inedită din Arabia Saudită. Femeile vor putea asista la orice eveniment sportiv

Decizie inedită din Arabia Saudită. Femeile vor putea asista la orice eveniment sportiv
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Oct 2017   •   13:45

 Arabia Saudită va autoriza femeile să asiste la evenimente sportive pe trei stadioane ale ţării, începând din 2018, o premieră în această regat ultraconservator, au anunţat duminică autorităţile locale, citate de AFP. 

"Debutul pregătirilor pe trei stadioane, la Riad, Jeddah şi Dammam, pentru a primi familii, începând din 2018", a anunţat Autoritatea generală pentru sport din Abu Dhabi printr-un mesaj postat pe Twitter. 

Această decizie vine pe fondul procesului de relaxare a restricţiilor impuse femeilor în regatul din zona Golfului Persic. 

În luna septembrie, regele Salman le-a autorizat pe saudite să-şi conducă maşinile începând din iunie 2018, o decizie istorică în ultima ţară din lume care le interzicea reprezentantelor sexului frumos să urce la volan. 

Câteva zile mai târziu, sute de saudite au luat loc, în premieră, pe un stadion din Riad, cu ocazia sărbătorii naţionale, marcată prin concerte şi focuri de artificii. 

Până acum, femeile nu au fost autorizate să intre pe stadioane, aplicându-se regula de separare între sexe în spaţiile publice. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Arabia Saudita femei
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close