Antena 3 Externe Decizie istorică: Statele Unite ale Americii își fac armată spațială. Când va fi gata

Decizie istorică: Statele Unite ale Americii își fac armată spațială. Când va fi gata

de S.T.    |    23 Oct 2018   •   21:07
Decizie istorică: Statele Unite ale Americii își fac armată spațială. Când va fi gata
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Forţele spaţiale pe care le are în vedere preşedintele american Donald Trump vor consta într-o primă etapă doar dintr-un „comandament unificat”, un nivel inferior faţă de ideea iniţială de a reprezenta o a şasea categorie de arme (alături de forţele terestre, aeriene, navale, infanteria marină şi garda de coastă), a indicat marţi vicepreşedintele SUA, Mike Pence, potrivit AFP.

Administraţia de la Washington nu prevede crearea unei forţe spaţiale independente mai devreme de 2020, a precizat Pence în cadrul unei reuniuni a Consiliului Naţional al Spaţiului, structură relansată de Trump anul trecut.

Într-o primă etapă, preşedintele va cere Congresului să-i reunească pe militarii şi civilii care lucrează în prezent în sfera securităţii spaţiale în cadrul unui comandament unificat, după modelul forţelor speciale. Se urmăreşte totodată înfiinţarea unei agenţii de dezvoltare spaţială, responsabilă cu evoluţiile tehnologice, a menţionat vicepreşedintele.

Potrivit lui Pence, în momentul de faţă circa 60.000 de persoane din diferite sectoare ale forţelor armate şi serviciilor de informaţii lucrează în sfera securităţii spaţiale.

×
Subiecte în articol: America armata

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close