Antena 3 CNN Externe Decizie surprinzătoare a justiţiei franceze. Ce se va întâmpla cu un bebeluş român care a fost vândut de familie pe bani şi o maşină

Decizie surprinzătoare a justiţiei franceze. Ce se va întâmpla cu un bebeluş român care a fost vândut de familie pe bani şi o maşină

Decizie surprinzătoare a justiţiei franceze. Ce se va întâmpla cu un bebeluş român care a fost vândut de familie pe bani şi o maşină
06 Sep 2014   •   18:59

O decizie surprinzătoare a fost luată de justiţia franceză, în cazul unui copil român care a fost vândut de mama naturală pentru o maşină şi opt mii de Euro. Tribunalul a incredintat copilul spre adoptie parintilor care l-au cumparat iar decizia este considerată o premieră în Franţa.

Copilul a fost cumpărat anul trecut de cuplul francez, imediat ce mama sa româncă l-a născut, într-un spital din Corsica. Presa franceză spune că mama băieţelului a acceptat să renunţe la el, pentru că nu avea cu ce să-l întreţină, iar în România avea alţi 5 copii.

Tranzacţia a fost făcută prin prin intermediul tatălui natural şi unchiul băieţelului, spun anchetatorii. Cuplul francez le-a dat acestora o maşină şi 8 mii de euro. Afacerea însă a fost descoperită de poliţie.

Parchetul din Marsilia a început cercetările în 2013. Este vorba despre o informare judiciară despre un caz de trafic de fiinţe umane, mai exact despre vânzarea unui bebeluş, tranzacţie ce a avut loc într-o tabără de romi.

Justiţia franceză a decis că vinovaţi pentru trafic sunt membrii familiei naturale a băieţelului, care au fost arestaţi. În schimb, cuplul adoptiv nu a fost pedepsit, pe motiv că s-ar fi înţeles cu mama naturală pentru a fi o mamă-surogat. Iar, după un an de procese, judecătorii au dat dreptul francezilor să adopte copilul care, acum, se află într-un centru de plasament. Autorităţile franceze au constatat că băieţelul va avea condiţii mai bune de trai dacă va fi dat în grija părinţilor adoptivi.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close