Declaraţia de RĂZBOI a unui puternic stat din UE: "Avem avioane de vânătoare şi trupe staţionate. Suntem foarte determinaţi"

de O.P.    |    07 Ian 2013   •   08:58
Declaraţia de RĂZBOI a unui puternic stat din UE: "Avem avioane de vânătoare şi trupe staţionate. Suntem foarte determinaţi"
Premierul britanic, David Cameron, avertizează că Marea Britanie este pregătită, dacă va fi necesar, să lupte pentru păstrarea Insulelor Malvine, arhipelag din Atlanticul de Sud revendicat de Argentina.

"Determinarea noastră este extrem de puternică", a subliniat Cameron la postul BBC1, subliniind că Marea Britanie dispune în continuare de "al cincilea cel mai mare buget al apărării din lume". Întrebat dacă Marea Britanie va lupta pentru păstrarea arhipelagului, Cameron a răspuns: "Sigur că da, avem importante mijloace de apărare, ceea ce este primordial, avem avioane de vânătoare şi trupe staţionate pe Insulele Falklands" (numele britanic al Insulelor Malvine).

Tensiunile s-au accentuat, în ultimele luni, între Marea Britanie şi Argentina, cu ocazia apropierii comemorării a 30 de ani de la conflitul dintre cele două state pentru suveranitatea arhipelagului.

Confruntările armate s-au derulat în intervalul aprilie - iunie 1982, soldându-se cu moartea a 649 de argentinieni, 255 de britanici şi trei locuitori ai insulelor disputate.Parteneri
x close