Antena 3 Externe Declaraţia îngrijorătoare făcută de Angela Merkel. "Situaţia din Ucraina este extrem de instabilă"

Declaraţia îngrijorătoare făcută de Angela Merkel. "Situaţia din Ucraina este extrem de instabilă"

17 Feb 2015   •   08:14
Declaraţia îngrijorătoare făcută de Angela Merkel. "Situaţia din Ucraina este extrem de instabilă"

Situaţia din estul Ucrainei "extrem de instabilă", în pofida armistiţiului care a intrat în vigoare duminică, a declarat cancelarul german Angela Merkel. Ea apreciază că sunt necesare eforturi suplimentare pentru detensionare, relatează Ukrinform în pagina electronică.
   
"Situaţia (din estul Ucrainei) este extrem de instabilă. Dar nu este (un lucru) surprinzător", a declarat cancelarul german într-o conferinţă de presă luni, referindu-se la situaţia din zona oraşului Debalţeve.
   
"De la bun început a fost clar că avem de lucru mult", a continuat ea.
   
"Am spus întotdeauna că nu există garanţii că eforturile noastre vor avea succes", a spus cancelarul, apreciind că "va fi un drum extrem de dificil".
   
Cinci membri ai forţelor de securitate ucrainene au fost ucişi şi alţi 22 răniţi în lupte cu separatişti proruşi, după intrarea în vigoare - duminică - a armistiţiului semnat joi la Minsk.

Conflictul armat din estul Ucrainei s-a soldat cu 5.617 morţi, dintre care 63 de copii, începând de la jumătatea lui aprilie, când s-a declanşat, şi până la 12 februarie, a anunţat ONU.
   
Aproximativ 13.400 de persoane, între care 159 de copii, au fost rănite în luptele care au avut loc între armata ucraineană şi rebelii proruşi din regiunile Lugansk şi Doneţk.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close