Antena 3 CNN Externe Declaraţia preşedintelui: "Acesta este cel mai periculos loc din lume"

Declaraţia preşedintelui: "Acesta este cel mai periculos loc din lume"

Declaraţia preşedintelui: "Acesta este cel mai periculos loc din lume"
de O.P.    |    14 Noi 2014   •   12:36

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a insistat vineri pentru respectarea acordurilor de la Minsk care au permis instituirea unui regim de încetare a focului în estul Ucrainei, atrăgând atenția că, în prezent, 'nu există în lume loc mai periculos ca Donbas', bazin minier din care fac parte regiunile separatiste proruse Donețk și Lugansk.

''Nu există astăzi în lume punct mai important ca Ucraina. Nu există astăzi în lume loc mai periculos ca Donbas. Trebuie să ne unim forțele pentru a nu mai admite un război acolo'', a afirmat Petro Poroșenko, în cadrul unei întâlniri cu reprezentați ai Misiunii OSCE în Ucraina, potrivit agenției Unian.

În acest context, președintele ucrainean a subliniat că Misiunea OSCE are un rol cheie în soluționarea conflictului din estul Ucrainei. ''Sarcina observatorilor internaționali este aceea de a preveni o escaladare a conflictului și de a contribui la reluarea îndeplinirii acordurilor de la Minsk'', a afirmat Poroșenko.

OSCE a desfășurat 261 de observatori internaționali în Ucraina, dintre care 112 în regiunile estice unde la începutul lunii septembrie, în urma acordurilor convenite în capitala belarusă Minsk, a fost instituit un armistițiu între armata ucraineană și forțele rebele, armistițiu frecvent încălcat de ambele părți.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close