Antena 3 CNN Externe Declaraţie de război a Poloniei: Rusia a doborât intenţionat aparatul fostului preşedinte Kaczinski

Declaraţie de război a Poloniei: Rusia a doborât intenţionat aparatul fostului preşedinte Kaczinski

Declaraţie de război a Poloniei: Rusia a doborât intenţionat aparatul fostului preşedinte Kaczinski
30 Apr 2017   •   09:44

În urmă cu câteva săptămâni, întreaga presă a preluat raportul comisiei de anchetă poloneză constituită în martie 2016 de guvernul Beata Szydlo şi condusă de ministrul Apărării, Antoni Macierewicz, în legătură cu catastrofa aeriană de la Smolensk, din 10 aprilie 2010, în care şi-au pierdut viaţa preşedintele polonez Lech Kaczynski şi alte 88 de persoane – printre care toţi comandanţii de arme şi conducerea conservatoare a Poloniei.

Avionul militar Tu-154M, pus la dispoziţie de către guvernul Tusk pentru deplasarea delegaţiei preşedintelui Kaczynski, pentru comemorarea masacrului de la Katyn împotriva elitei poloneze, acolo unde au fost ucişi 22.000 de polonezi de către regimul lui Stalin, în 1940, nu a mai ajuns pe aeroportul militar Smolensk-Nord.

Concluziile anchetei poloneze sunt o adevărată declaraţie de război la adresa Rusiei, afirmând că Moscova a doborât intenţionat aeronava. Comisia comunică faptul că are certitudinea că aparatul Tupolev s-a dezintegrat în zbor, deci înainte de un impact cu solul.

Continuarea, pe Adevărul.ro.

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close