Antena 3 CNN Externe Declaraţie îngrijorătoare: "Creăm zone sigure în care CRIMINALII periculoşi şi TERORIŞTII pot opera. Aceasta nu este Al-Qaida bunicului"

Declaraţie îngrijorătoare: "Creăm zone sigure în care CRIMINALII periculoşi şi TERORIŞTII pot opera. Aceasta nu este Al-Qaida bunicului"

Declaraţie îngrijorătoare: "Creăm zone sigure în care CRIMINALII periculoşi şi TERORIŞTII pot opera. Aceasta nu este Al-Qaida bunicului"
09 Iul 2015   •   08:55

Grupările teroriste precum Stat Islamic folosesc programe criptate pentru a împiedica autorităţile să aibă acces la discuţiile lor cu noii recruţi, ceea ce reprezintă un obstacol major în depistarea teroriştilor, a declarat miercuri în faţa congresmenilor directorul FBI, James Comey, relatează CNN.

"Aceasta nu este Al-Qaida bunicului", a spus Comey într-o comisie a Senatului american. El a precizat că gruparea Stat Islamic foloseşte reţelele de socializare pentru a contacta potenţiali recruţi şi apoi îi îndrumă spre aplicaţii de mesagerie pe smartphone care sunt criptate.

Directorul FBI a afirmat că gruparea extremistă SI are în prezent 21.000 de abonaţi de limbă engleză pe Twitter, ceea ce reprezintă un important instrument de recrutare.

Comentariile lui Comey intervin în contextul în care companiile tehnologice dezvoltă programe criptate care sunt foarte greu de accesat, pentru a asigura protecţia datelor.

FBI şi Agenţia Naţională de Securitate (NSA) vor ca aceste companii să poată accesa comunicaţiile în cazul prezentării unui mandat.

"Ne îndreptăm spre un loc în care toate vieţile noastre, documentele şi bunurile, toate comunicaţiile noastre vor fi acoperite de criptare universală. Aceasta este o lume pe de o parte minunată, dar pe de altă parte are implicaţii serioase pentru siguranţa publică", a apreciat Comey.

Procurorul general adjunct al SUA Sally Quillen Yates, care a fost audiată în comisie alături de Comey, a susţinut apelurile ca autorităţile să aibă mai mult acces la comunicaţiile criptate. "Creăm zone sigure în care criminalii periculoşi şi teroriştii pot opera", a avertizat Yates.


×
Subiecte în articol: Stat Islamic
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close