Antena 3 CNN Externe Declaraţie istorică a liderului suprem iranian. Vrea negocieri directe cu SUA

Declaraţie istorică a liderului suprem iranian. Vrea negocieri directe cu SUA

Declaraţie istorică a liderului suprem iranian. Vrea negocieri directe cu SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Mar 2013   •   15:00
Liderul suprem al Iranului Ali Khamenei susţine că este pregătit pentru negocieri directe asupra dosarului nuclear cu SUA. El îndeamnă însă autorităţile de la Washingtonul să recunoscă dreptul Teheranului de a îmbogăţi uraniu, informează AFP.

Ayatollahul Khamenei a cerut Statelor Unite să se angajeze "într-un dialog raţional, şi nu un dialog în care voi vreţi să vă impuneţi punctul de vedere"

În acelaşi discurs, Ali Khamenei a ameninţat că Iranul va distruge două oraşe israeliene importante, Tel Aviv şi Haifa, în cazul în care sraelienii atacă instalaţiile nucleare iraniene suspectate că ascund un program militar.

"Nu vrem arma atomică", a spus Ali Khamenei. "Iranul vrea doar ca dreptul său de a îmbogăţi uraniu în scopuri paşnice să fie recunoscut", a continuat ayatollahul.

Pentru a calma suspiciuni ale occidentalilor cu privire la natura militară a programului său nuclear, Iranul va respecta "regulile" Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), care supraveghează activităţile nucleare iraniene, a declarat Khamenei.

Toate aceste declaraţii au fost făcute într-un discurs televizat, la Machhad, în nord-estul ţării, cu ocazia Anului Nou iranian.

În această perioadă, preşedintele american Barack Obama efectuează prima sa vizită oficială în Israel.

Teheranul şi Washingtonul nu întreţin relaţii diplomatice din 1979.




×
Subiecte în articol: Ali Khamenei SUA Teheran Barack Obama
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close