Antena 3 CNN Externe Declaraţii ale preşedintelui sirian, transmise de Interfax dar DEZMINŢITE de al-Assad

Declaraţii ale preşedintelui sirian, transmise de Interfax dar DEZMINŢITE de al-Assad

Declaraţii ale preşedintelui sirian, transmise de Interfax dar DEZMINŢITE de al-Assad
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Ian 2014   •   16:00
Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a avertizat că nu intenţionează să părăsească puterea aşa cum vor opozanţii săi, la o zi după decizia acestora din urmă de a participa la conferinţa Geneva II, a anunţat agenţia rusă Interfax, informaţii dezminţite însă de preşedinţia siriană, relatează AFP, conform Mediafax.
"Dacă am fi vrut să ne predăm, am fi făcut-o de la început", a declarat Assad în cadrul unei întâlniri cu parlamentarii ruşi la Damasc, în declaraţiile traduse în rusă de agenţia Interfax.
"Noi suntem gardienii Patriei noastre", a adăugat el.
 
"Doar poporul sirian poate decide cine trebuie să participe la alegeri", a declarat el.
Preşedinţia siriană a negat însă aceste declaraţii. "Ceea ce agenţia de presă rusă Interfax a publicat ca fiind remarcile preşedintelui Bashar al-Assad este fals", a anunţat serviciul de presă al preşedinţiei într-un comunicat. 
Coaliţia opoziţiei siriene, reunită la Istanbul, a acceptat sâmbătă, după mai multe săptămâni de ezitări şi presiuni occidentale şi arabe, să participe la conferinţa de pace Geneva II, care se deschide miercuri, o decizie salutată de ţările occidentale. 
Preşedintele Coaliţiei opoziţiei, Ahmad Jarba, a reamintit sâmbătă la Istanbul că aceste negocieri au ca "unic scop să satisfacă cererile revoluţiei (...) şi înainte de toate retragerea tuturor puterilor măcelarului (Assad, n.red.)".

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close