Antena 3 CNN Externe Declaraţii jignitoare la adresa ţării noastre. "România este un stat lipsit de onoare care iroseşte banii europeni"

Declaraţii jignitoare la adresa ţării noastre. "România este un stat lipsit de onoare care iroseşte banii europeni"

Declaraţii jignitoare la adresa ţării noastre. "România este un stat lipsit de onoare care iroseşte banii europeni"
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mai 2013   •   10:21
Un deputat francez a făcut declaraţii jignitoare la adresa românilor. Pierre Lellouche a declarat, în cadrul unei sesiuni de întrebări susţinută săptămâna trecută de guvernul francez în Adunarea Naţională, că România este un stat lipsit de onoare, care iroseşte banii europeni pentru politici de incluziune a romilor şi care continuă să îi exporte pe romi în Franţa.

Pierre Lellouche, deputat din partidul lui Nicolas Sarkozy (din opoziţie), a spus că problema imigranţilor romi de origine română şi bulgară din Franţa este „intolerabilă”, informează gândul.info.

"România şi Bulgaria primesc 20 de miliarde de euro de la contribuabilii noştri pentru a integra aceste populaţii rome. Astfel, întrebarea mea este simplă: Ce veţi face pentru a pune punct nepăsării Comisiei Europene? Doamna Reding ne dă lecţii de morală. Ce aveţi de gând să faceţi pentru a pune punct comportamentului unui stat lipsit de onoare care ia banii contribuabililor europeni şi ne exportă săracii săi?", l-a întrebat Lellouche pe ministrul francez de Interne, Manuel Valls.

Ministrul francez de Interne l-a criticat pe deputat, spunând că este "uimit" şi "siderat" faţă de felul în care Lellouche a jignit Comisia şi un stat membru al Uniunii Europene.

"Şi ne mai şi daţi lecţii despre Europa. Consider asta la fel de uimitor", a mai spus Valls.

Ministrul francez a mai spus că problema romilor trebuie tratată cu mult pragmatism, autorităţile fiind nevoite să aibă grijă să nu aducă atingere drepturilor acestor persoane, dar să fie ferme în ceea ce priveşte taberele de imigranţi.

În foto: Pierre Lellouche
 



×
Subiecte în articol: manuel valls romi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close