Antena 3 CNN Externe Declarațiile lui Donald Trump au îndemnat China să ia măsuri. Anunțul făcut de la Beijing

Declarațiile lui Donald Trump au îndemnat China să ia măsuri. Anunțul făcut de la Beijing

Declarațiile lui Donald Trump au îndemnat China să ia măsuri. Anunțul făcut de la Beijing
22 Dec 2016   •   08:17

China a lansat joi primul său satelit pentru monitorizarea emisiilor de dioxid de carbon, a informat agenţia de ştiri Xinhua, precizând că acesta ar trebui să verifice dacă diferitele ţări îşi respectă angajamentele de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

China, cel mai mare emitent de gaze cu efect de seră, este acum a treia ţară care dispune de acest tip de satelit, după Statele Unite şi Japonia, în urma lansării cu succes a satelitului TanSat de o rachetă Long March de la centrul spaţial Jiuquan, din deşertul Gobi (nordul Chinei).

"Satelitul poate detecta sursele de gaze cu efect de seră pentru a determina dacă ţările îşi respectă angajamentele", a explicat Xinhua, citată de AFP.

Anunţul privind lansarea satelitului vine în contextul în care preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a militat împotriva eforturilor internaţionale pentru combaterea încălzirii globale.

China şi SUA, cei mai mari poluatori de pe planetă, au anunţat în comun la începutul lunii septembrie ratificarea acordului de la Paris privind clima, încheiat în luna decembrie a anului trecut. Acordul, care are drept scop limitarea la mai puţin de 2 grade a creşterii temperaturii în raport cu nivelurile din era pre-industrială, a intrat în vigoare la începutul lunii noiembrie, aminteşte AFP.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close