Antena 3 CNN Externe Delegația Rusiei a sosit în Belarus pentru negocieri cu reprezentanții Ucrainei | Zelenski spune că este pregătit pentru discuții cu Rusia, dar nu în Belarus

Delegația Rusiei a sosit în Belarus pentru negocieri cu reprezentanții Ucrainei | Zelenski spune că este pregătit pentru discuții cu Rusia, dar nu în Belarus

Delegația rusă a sosit în Belarus pentru discuții cu ucrainenii, a declarat duminică Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

Delegația Rusiei a sosit în Belarus pentru negocieri cu reprezentanții Ucrainei | Zelenski spune că este pregătit pentru discuții cu Rusia, dar nu în Belarus
Sursa foto: Twitter/DAMIADENUGA
de Alexandra Ionescu    |    27 Feb 2022   •   09:30

„În conformitate cu acordul la care s-a ajuns, delegația rusă, formată din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Apărării și ai altor departamente, inclusiv ai administrației prezidențiale, a sosit în Belarus pentru negocieri cu ucrainenii.

Vom fi pregătiți să începem aceste negocieri de la Gomel”, a declarat Peskov reporterilor, potrivit Interfax.

Kremlinul a continuat să transmită mesaje că Rusia va trimite reprezentanți în capitala belarusă Minsk pentru a discuta cu Kievul, în ciuda atacului continuu și neprovocat al armatei sale asupra Ucrainei.

Kremlinul a susținut anterior că partea ucraineană a contestat propunerea de a se întâlni la Varșovia și apoi a renunțat la orice contact.

Înalți oficiali ucraineni și președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-au exprimat disponibilitatea de a discuta pacea cu Rusia.

Potrivit AFP, Volodimir Zelenski a spus că este pregătit pentru discuții cu Rusia, dar nu în Belarus, un oraș din care sunt lansate rachete către țara sa.

"Dacă nu ar exista acțiuni agresive de pe teritoriul tău, am putea vorbi la Minsk, dar acum nu. Putem alege alte orașe pentru întâlnire", a spus Zelenski într-un mesaj video duminică.

"Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku - cu toții am oferit acest lucru părții ruse. Și orice alt oraș ne este potrivit într-o țară de pe teritoriul căreia nu zboară rachete. Numai așa negocierile pot fi sincere. Și pot pune capăt războiului cu adevărat”, a declarat el.

În urmă cu câteva zile, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat președintelui rus Vladimir Putin cu o propunere de a se așeza la masa negocierilor pentru a pune capăt ostilităților din Ucraina.

”Vreau să transmit un mesaj președintelui rus, luptele sunt în desfășurare în toată țara, să începem negocierile, ca să nu mai moară și alți oameni”.

Vineri,  liderul rus i-a îndemnat pe militarii ucraineni să răstoarne, ei înșiși, guvernul de la Kiev.

”Îndemn armata să preia puterea în propriile mâini. Se pare că ne va fi mai ușor să ajungem la o înțelegere cu voi, decât cu această bandă de dependenți de droguri și neonaziști, care s-au stabilit la Kiev și au luat ostatic întregul popor ucrainean”.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close