Antena 3 CNN Externe Demascarea agentului CIA la Moscova îi REVOLTĂ pe americani: "Ruşii nu au respectat normele deontologice. Trebuia păstrată discreţia"

Demascarea agentului CIA la Moscova îi REVOLTĂ pe americani: "Ruşii nu au respectat normele deontologice. Trebuia păstrată discreţia"

Demascarea agentului CIA la Moscova îi REVOLTĂ pe americani: "Ruşii nu au respectat normele deontologice. Trebuia păstrată discreţia"
Sursa foto: Foto: FSB
15 Mai 2013   •   16:00

Relatarea despre reţinerea unui spion american la Moscova şi înregistrarea video a acestei operaţiuni, difuzată imediat de FSB, au stârnit îndoiala unor experţi americani, care consideră că este vorba despre un spectacol mediatic în spiritul "dramaturgiei sovietice", menit să exercite o presiune în plus asupra administraţiei de la Washington, în contextul tratativelor referitoare la soluţionarea conflictului din Siria.

Washington Post scrie că veteranii CIA sunt surprinşi de teatralitatea acestui arest.

"Este ceva de prin anii 80. În această dramă inventată totul a fost dinainte pregătit. Au fost pregătite camerele şi un grup operativ bine pregătit. Totul s-a făcut pentru a se publica înregistrarea video", a declarat Milton Bearden, fost director al filialei CIA pentru URSS şi Europa de Est.

Mark Galeotti, profesor la Universitatea New York şi specialist în studiul serviciilor secrete ruseşti, a declarat pentru FOX News că FSB "a încălcat cutumele şi normele de comportament" atunci când a decis să facă publice detaliile reţinerii agentului CIA. "Normele de comportament prevăd că asemenea cazuri ar trebui tratate cu discreţie", susţine expertul american.

×
Subiecte în articol: FSB
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close