Antena 3 CNN Externe Demisie de răsunet! Elon Musk pleacă de la preşedinţia Tesla

Demisie de răsunet! Elon Musk pleacă de la preşedinţia Tesla

Demisie de răsunet! Elon Musk pleacă de la preşedinţia Tesla
Sursa foto: foto: Youtube
30 Sep 2018   •   07:55

Compania Tesla a acceptat să îl demită pe Elon Musk din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie şi să plătească o amendă de 40 de milioane de dolari, în cadrul unei înţelegeri cu SEC (Securities and Exchange Commission, comisia de supraveghere a valorilor mobiliare şi a burselor din SUA), informează DPA.

SEC a făcut anunţul sâmbătă, în urma unei anchete declanşate de anunţul făcut de fondatorul Tesla în reţeaua Twitter, pe 7 august, că ar putea delista compania de la bursă, achiziţionând acţiunile de pe piaţă la preţul de 240 de dolari bucata, şi că fondurile în acest scop sunt asigurare.

"De fapt, Musk ştia că tranzacţia potenţială este nesigură şi supusă multor condiţii", a explicat SEC, care a formulat săptămâna aceasta acuzaţii de fraudă. Comisia a remarcat că mesajele respective prin Twitter au perturbat semnificativ piaţa.

Acordul cu SEC nu implică nicio recunoaştere a vinovăţiei de către Musk sau de către firma producătoare de autovehicule electrice pe care o conduce. Elon Musk va putea rămâne director general, iar viitorul preşedinte al consiliului de administraţie va trebui să îi supravegheze mai bine comunicaţiile.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Elon Musk demisie tesla
Parteneri
Cine este femeia care a încercat să îşi ia viaţa pe Aeroportul Otopeni
x close