Antena 3 CNN Externe Demisie la conducerea aviaţiei americane din cauza controlorilor care au adormit în timpul serviciului

Demisie la conducerea aviaţiei americane din cauza controlorilor care au adormit în timpul serviciului

Demisie la conducerea aviaţiei americane din cauza controlorilor care au adormit în timpul serviciului
Sursa foto: Foto: positive.ws
14 Apr 2011   •   19:55

Hank Krakowski, şeful controlorilor de trafic aerian din Statele Unite şi-a dat demisia în urma mai multor incidente în care controlorii de trafic aerian au fost surprinşi dormind în timpul datoriei, informează BBC.

Randy Babbitt, preşedintele Federal Aviation Administration, a anunţat, joi, că în urma incidentelor din ultima perioadă, se va revizui sistemul de control al traficului aerian, începând de la vârf.

Situaţia a ajuns în atenţia publicului luna trecută, când două avioane, cu 165 de pasageri la bord au fost nevoite să aterizeze fără asistenţă pe un aeroport de lângă Washington DC, din cauza controlotului de trafic aerian care adormise în timpul serviciului.

Săptămâna trecută, un alt controlor din Seattle a adormit în timpul schimbului dintr-o dimineaţă de luni, despre acesta existând rapoarte că a mai adormit în alte două cazuri. Un avion medical a fost nevoit să aterizeze fără asistenţă în statul Nevada, după ce controlorul de trafic aerian a adormit şi nu a putut fi contactat timp de 16 minute.

Evenimentele, susţine preşedintele FAA, au determinat publicul să pună la îndoială capacitatea aviaţiei de a-şi îndeplini sarcina de a transporta oamenii în deplină siguranţă.

×
Subiecte în articol: demisie adormit
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close